Ballonvaren

in de regio Brabant

Kasteel van Edingen

Het park van Edingen, dat in de 17de eeuw als één van de mooiste tuinen van Europa werd beschouwd, heeft in drie eeuwen tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

Het kasteel van Edingen is het grootste ommuurde landgoed van België. Vanuit een luchtballon ontdekt u een prachtig voorbeeld van landschapsarchitectuur, spelend met de geometrie en het perspectief van ruimtes, florale kunst en waterbouwkunde. U herleeft de sfeer van de thematische tuinen en kunt de talrijke waterpartijen bewonderen die tot de betovering van deze plek hebben bijgedragen. De geïsoleerde toren, te midden van een bosje, is het enige overblijfsel van het kasteel dat in het midden van de 12de eeuw door de heren van Edingen werd gebouwd.

De toegang tot het park is gratis.

Het landgoed, dat in de 17de eeuw als een van de mooiste tuinen van Europa werd beschouwd, heeft in drie eeuwen tijd enorme veranderingen en restauraties ondergaan en wordt nu als belangrijk erfgoed van Wallonië geclassificeerd.

U ontdekt er een prachtig voorbeeld van landschapsarchitectuur, spelend met de geometrie en het perspectief van de ruimtes, florale kunst en waterbouwkunde. U herleeft de sfeer van de thematische tuinen (zoals de “Franse” tuin, het Europese Dahlia Conservatorium en de rozentuin) en kunt de talrijke bouwwerken bewonderen die getuigen van de waterspelen die tot de betovering van deze plek hebben bijgedragen.

Samengesteld uit een mozaïek van meren, bossen en tuinen, is het park van Edingen een opmerkelijke site voor zijn ecologische en botanische aspecten. Talloze soorten bomen, planten en dieren leven in harmonie in dit prachtige theater van groen.

U zult snel door de charme en de rust van deze idyllische landschappen verleid worden, die een ware oase van rust in het hart van de stad vormen.
Twee routes, één voor kinderen en één voor volwassenen, leiden u door de site dankzij een audiogids die u op de website van Parcs et Jardins de Wallonie kunt downloaden.

Het park van Edingen is ook een plek om te ontspannen op zijn prachtige golfbaan en zijn dynamische en gevarieerde sportfaciliteiten (golfslagbad, fitnesswaterglijbaan, spinning, aquazumba, stoombaden, tennis, enz.)

Hoe komt u daar?

Neem de snelweg A8 E429, Brussel -Doornik, afrit 25 Petit-Enghien/Hoves, of afrit 26 Edingen, neem de richting van het stadscentrum en volg de bruine borden "PARC". De opstijgpunten vinden plaats in het park van het kasteel, zie bijgevoegde kaart.

Adres
Avenue Elisabethsuivre indications & fléchage "PARC" sur panneaux bruns
7850 ENGHIEN

Gratis parkeren

Breedtegraad-Lengte :
50.69 (50°41') | 4.05 (4°3')