Ballonvaart

in Spa

Sol Cress domein

Eén van uitzonderlijke vertrekpunten voor uw ballonvaart  is de adembenemende Domain van Sol Cress in de stad van Spa.  

Het Domein van Sol Cress biedt een ongeëvenaard uitzicht op de stad Spa en ligt op de heuvel van Annette en Lubin, op enkele tientallen meters van de beroemde Thermen van Spa. Wanneer u op enkele meters afstand opstijgt, kunt u het stadje Spa, dat wordt beschouwd als de Parel van de Ardennen, van heel dichtbij bekijken. Wanneer u iets verder en met een gunstige wind vertrekt, passeert u waarschijnlijk net boven het Veen van Spa-Malchamps, een natuurlijk waterreservoir voor een deel van Wallonië.

Met een beetje geluk kunt u zelfs de overvloedige fauna (herten, hinden, hazen, wilde zwijnen,...) in de omgeving observeren.

Het team van Montgolfiere.be biedt u de mooiste perspectieven van ballonvaren boven onze groene streken. Deze site is momenteel niet meer in gebruik.

Hoe komt u daar?

Vanuit Luik: neem de A25 richting Maastricht, Aken, Antwerpen. Neem dan de E42 richting Verviers, Spa, Trier. Bij Verviers ga verder op de E42/A27 richting Saarbrücken, Verviers, Spa. Neem uitrit 8 Spa, Jallhay en volg de weg naar Tiège tot aan de rotonde. Neem de tweede afrit N629 richting Spa. Rij door Balmoral (blijf op de N629) en neem op de rotonde (bij de afrit van Balmoral) de eerste afrit N685 Leopold-II-laan. Neem de tweede weg rechts Chemin de Frahinfaz. Aan het einde van de weg gaat u linksaf en daar is uw bestemming.

Adres
Domaine Sol Cress
Spaloumont, 5 B
4900 Spa

GPS-coördinaten
50°29'52"N – 5°51'50"E