Luchtballon vaarten

30 jaar passie!

Praktische informatie

VLIEGTIJDEN

De vluchten vinden plaats in de late namiddag (2 tot 3 uur vóór zonsondergang) of net na zonsopgang. Dit zijn de periode wanneer het licht het mooist is en wanneer de thermische bewegingen zwak zijn en de ballonnen veilig met de wind bewegen. Luchtballonvaren is een "soft air sport", daarom vliegen wij uitsluitend bij gunstige weersomstandigheden (geen regen, geen onweer,...) met een grondwind van minder dan 20 km/u. Bij slechte weersomstandigheden wordt de vlucht uitgesteld en kiest u een andere vlucht in de vluchtkalender.

De afspraaktijden, di u hieronder vindt, voor het opstijgen van de ballonnen zijn indicatief en zijn uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

Een vluchtbeslissing wordt genomen vóór 14.30 uur op de dag zelf voor late vluchten en vóór 18.00 uur de dag ervoor voor ochtendvluchten.

Wij brengen u zo snel mogelijk per SMS en per email op de hoogte van onze vluchtbeslissing, evenals de door de piloot gekozen opstijgplaats en het exacte tijdstip van ontmoeting. U hebt genoeg tijd om zich te organiseren en naar de startplaats te gaan. Wanneer u de SMS niet ontvangt, aarzel dan niet ons vlug te bellen op het telefoonnummer 02 358 30 30.

Wij raden u casual of sportieve kleding aan met wandelschoenen (sportschoenen, laarzen...) en een pet om zich tegen de hitte van de brander te beschermen.

Annuleringsvoorwaarden :

Wanneer u niet op de afspraak opdaagt of te laat komt, worden uw tickets als gebruikt beschouwd. Montgolfiere.be is niet verantwoordelijk voor files of andere redenen die vertragingen kunnen veroorzaken. Dus vergeet niet op tijd te vertrekken. Geen enkele annulering is mogelijk door de klant minder dan 120 uur vòòr de vlucht, tenzij u de "Flex"-verzekering hebt afgesloten, die u toelaat te annuleren tot 24 uur voor de vlucht. Deze verzekering kan slechts eenmaal worden gebruikt.

De ballonvaarten vinden elk jaar plaats van begin april tot eind oktober, afhankelijk van het weer. In de winter zijn de weersomstandigheden over het algemeen niet gunstig en de modderige velden maken een droge landing niet mogelijk. Ook kan u het hele jaar door cadeaubonnenaanschaffen.

Duur van de vlucht: ongeveer 1 uur
Duur van het hele avontuur: ongeveer 2,5 tot 3 uur

Afspraken vluchten einde van de dag

PeriodeAfspraak ter plaatse
1ste helft van april
2de helft van april

+/- 18u30
+/- 19u00

1ste helft van mei
2de helft van mei

+/- 19u30
+/- 20u00

Juni

+/- 20u30

1ste helft van juli
2de helft van juli

+/- 20u30
+/- 20u00

1ste helft van augustus
2de helft van augustus

+/- 19u30
+/- 19u00

1ste helft van september
2de helft van september

+/- 18u30
+/- 18u00

Eerste 3 weken van oktober

+/- 17u30

Laatste week van oktober

+/- 16u15

Ochtendvlucht afspraken

PeriodeAfspraak ter plaatse
Begin april tot eind oktober

+/- 6u30 - 7u00

Het opstijgen gebeurt rond 8 uur in het begin (voorjaar) en het einde van het seizoen (oktober).

De ochtendvluchten bieden een unieke kans om de natuur te ontdekken. Door te kiezen voor een ochtendvlucht hebt u veel meer kans om dieren in de velden te zien. Ontbijt en champagne worden aangeboden bij de landing, een "must" die wij u graag laten ontdekken!

Het opstijgen vindt plaats 20 minuten na de afspraak.

Onze meteorologische adviseur is Luc Trullemans, de internationale goeroe op het gebied van langeafstandsvluchten en tevens jarenlange vriend. Dankzij zijn onvergelijkbare ervaring en gevoel konden Bertrand Piccard en Brian Jones met hun Breitling-Orbiter III de wereld rondvliegen. Luc begeleidde ook Steve Fossett op zijn solovlucht rond de wereld.


Het is niet koud in de lucht

Een goed paar laarzen, een pet om je te beschermen tegen de hitte van de brander, een paar tuinhandschoenen en een ontspannen outfit, zijn voldoende.

De ballonnen bewegen met de wind mee. U hoeft zich geen zorgen te maken over de kou beneden de 700 meter. We vliegen meestal op 450 meter hoogte.

Kinderen kunnen ook in een luchtballon vliegen

Kinderen moeten minstens 1 meter lang zijn. Er is echter geen minimumleeftijd.

Om te voorkomen dat de vlammen en het lawaai van de brander en afchrikken, wordt het sterk aanbevolen om kinderen het proces van een ballonvaart te laten zien. Zie voor video’s hierover YouTube.

Veiligheid is onze prioriteit

Al onze passagiers zijn verzekerd tijdens de vlucht.

Onze piloten zijn allemaal professionelen en onze vluchten zijn goedgekeurd en staan onder toezicht van de luchtvaartautoriteiten.

Speciale voorwaarden voor deelname aan een ballonvaart

  • Wanneer u zwanger bent, kan u niet deelnemen aan een ballonvaart.
  • Minder dan 100kg wegen. Wanneer u bijv. met 2 personen bent: max 200 kg in totaal voor de 2 personen. Bij 3 personen: max 300 kg in totaal voor de 3 personen en voor 4 personen geldt: 400 kg in totaal. Wanneer u uw gewicht invoert, kunt u het extra gewicht van de ene passagier naar de andere overhevelen, maar het totale gewicht moet binnen de hierboven genoemde marge vallen.
  • Helaas is er een leeftijd voor alles. Ballonvaren kan fysiek zwaar zijn en vereist een flexibiliteit van uw lichaam tijdens de landing. Neem bij twijfel contact op met uw arts.
  • Een goede lichamelijke conditie hebben, flexibel genoeg zijn om in de mand te klimmen, 1 uur kunnen staan en soepel op de knieën komen voor de landing. Neem bij twijfel contact op met uw arts