Ballonvaart

regio Namen

Ballonvaart in de regio Namen

Let op: de startplaats in de regio Namen wordt door de piloot bepaald op de dag van de vlucht in functie van de windrichting om het luchtruim van Florennes of Charleroi te vermijden.

De regio Namen is bijzonder mooi om te ontdekken vanwege de diversiteit aan landschappen, de vele kastelen en het ongelooflijke natuurlijke erfgoed.

Let  op : de startplaats wordt dezelfde dag door de piloot gekozen om over de beste vliegas te kunnen vliegen en niet in het luchtruim van de luchthavens van Charleroi of Florennes terecht te komen. Ze zijn helaas verboden of moeilijk toegankelijk voor heteluchtballonnen. Ter herinnering: een heteluchtballon wordt niet geleid en vliegt met de wind mee. Andere locaties in de regio kunnen worden bepaald aan de hand van de voorspelde wind, zodat u een zo mooi mogelijke luchtreis kunt maken.

Het seizoen begint elk jaar begin april met de komst van het mooie weer en eindigt eind oktober met de komst van de winter.

PRAKTISCHE INFORMATIE: Wij raden u ten zeerste aan uw terugkeer naar het veld te plannen : uw vrienden, uw familie,... kunnen ons 4 x 4, volgen dat in contact met de luchtballon zelf staat, volgen en kunnen u dus naar de startplaats van de luchtballon brengen, die niet dezelfde is als de opstijgplaats en die niet van tevoren bekend is. Deze bevindt zich meestal zich +/- 15 km van de startplaats. Wanneer u er echt geen vervoer hebt : wij brengen uw chauffeur (de bestuurder van uw voertuig) na de vlucht terug naar de startplaats.

Een luchtballon volgen is een heel leuk avontuur.


Vliegveld Namen-Temploux

Het vliegveld van Namen is bijzonder goed gelegen, op 7 kilometer van het centrum van Namen, in het Waalse Gewest. Deze luchtvaartplaats is bijzonder dynamisch en vriendelijk en beschikt over verschillende seminariezalen en een gezellige bar voor een drankje of een hapje. Een plek met tal van luchtvaartactiviteiten om met het hele gezin te ontdekken.

College van Erpent

Gelegen op de hoogten van Namen, is de omgeving van het college van Erpent bijzonder goed geplaatst om een algemeen zicht en een panorama op de stad Namen, de Maas en de Samber te hebben.

De tuinen van Annevoie

Het kasteel en zijn beroemde tuinen dateren uit de 17de eeuw en zijn een van de hoogtepunten om vanuit een luchtballon in de provincie Namen te ontdekken. Het pand ligt naast de Maasvallei, in een groene omgeving die gewoon uitzonderlijk mooi is.