Ballonvaart

in de regio Namen

Ballonvaart in Namen

Opgelet: Het opstijgpunt in de regio Namen wordt door de piloot bepaald op de dag van de vlucht in functie van de windrichting om het luchtruim van Florennes of Charleroi te vermijden.

De regio Namen is bijzonder mooi om te ontdekken vanwege de diversiteit aan landschappen, de vele kastelen en het ongelooflijke natuurlijke erfgoed.

De opstijgplaats wordt dezelfde dag door de piloot gekozen om over de beste vliegas te kunnen vliegen en niet in het luchtruim van de luchthavens van Charleroi of Florennes terecht te komen, die helaas verboden of moeilijk toegankelijk zijn voor heteluchtballonnen. Ter herinnering: een heteluchtballon wordt niet geleid en vliegt met de wind mee. Andere locaties in de regio kunnen worden bepaald aan de hand van de voorspelde wind, zodat u een zo mooi mogelijke luchtreis kunt maken.

Het seizoen begint elk jaar begin april met de komst van het mooie weer en eindigt eind oktober met de komst van de winter.

PRAKTISCHE INFORMATIE: Wij raden u sterk aan uw terugkeer naar het veld te plannen; uw vrienden, uw familie,... kunnen ons 4 x 4 voertuig volgen dat in contact met de luchtballon staat, en kunnen u dus terug op de landingsplaats van de luchtballon brengen, die niet dezelfde is als de opstijgplaats en die niet van tevoren bekend is en zich +/- 15 km van de opstijgplaats bevindt. Wanneer u echt geen vervoer hebt voor de regio Namen: wij brengen uw chauffeur (de bestuurder van uw voertuig) na de vlucht terug naar de opstijgplaats.

Een luchtballon volgen is een heel leuk avontuur om samen te leven.


Vliegveld Namen-Temploux

Het vliegveld van Namen is bijzonder goed gelegen op 7 kilometer van het centrum van Namen, in het Waalse Gewest. Dit luchtvaartmekka is bijzonder dynamisch en vriendelijk en beschikt over verschillende seminariezalen en een gezellige bar voor een drankje of een hapje. Een plek om met het hele gezin te ontdekken met tal van luchtvaartactiviteiten.

College van Erpent

Gelegen op de hoogten van Namen, is de omgeving van het college van Erpent bijzonder goed geplaatst om een algemeen zicht en een panorama op de stad Namen, de Maas en de Samber te hebben.

De tuinen van Annevoie

Het kasteel en zijn beroemde tuinen dateren uit de 17de eeuw en zijn een van de hoogtepunten om vanuit een luchtballon in de provincie Namen te ontdekken. Het pand ligt naast de Maasvallei, in een groene omgeving die gewoon uitzonderlijk mooi is.