Ballonvaart

regio Namen

De tuinen van Annevoie

Het kasteel en zijn beroemde tuinen dateren uit de 17de eeuw en zijn één van de hoogtepunten om te ontdekken vanuit een luchtballon boven de provincie Namen. Het pand ligt naast de Maasvallei, in een groene, uitzonderlijk mooie omgeving die gewoon uitzonderlijk mooi is.

EXCLUSIEVE STARTPLAATS

Het kasteel, dat achtereenvolgens eigendom was van de families de Halloy en Montpellier, werd in verschillende, opeenvolgende fasen gebouwd. De Tuinen van Annevoie liggen in het hart van de Maasvallei en werden aangelegd ontwikkeld in de 18de eeuw. Het is één van de uitzonderlijke plaatsen die op de lijst van het Waalse erfgoed staat. Een plaats die wij u sterk aanraden om voor of na uw ballonvaart te bezoeken.

De Tuinen van Annevoie, gelegen in de provincie Namen, zijn de enige watertuinen in België en behoren ongetwijfeld tot de mooiste van Europa.

De gevel aan de tuinzijde toont de verschillende bouwperioden, waarvan de eerste uit 1627 dateert. Het hele kasteel vormt een zachte curve, die verrassend genoeg die van de vallei Rouillon volgt waarin de tuinen werden aangelegd. De esthetische kwaliteit van de tuinen en hun inrichting zijn gewoon prachtig om vanuit een luchtballonmand te ontdekken. Meer info vindt u op www.annevoie.be

Het kasteel wordt momenteel gerenoveerd : grote werkzaamheden zijn noodzakelijk om de site te behouden.

Het interieur van het kasteel kan niet worden bezocht.

U krijgt echter de gelegenheid om de 18de eeuwse watertuinen te ontdekken. Een echte aanrader die jong en oud zeker verbaast. De tuinen van Annevoie, bekend om hun schoonheid, historische en culturele kwaliteit, combineren al meer dan 250 jaar met smaak de magie van het water en de zuiverheid van een stijlvolle tuin. Ze werden in 1758 door Charles-Alexis de Montpellier gecreëerd en ze combineren op harmonieuze wijze Franse strengheid, Engelse fantasie en Italiaanse charme, met talrijke waterpartijen. De Tuinen van Annevoie besteden veel aandacht aan het respect voor de natuur, want er wordt laat gemaaid en er worden geen pesticiden of herbicides gebruikt.

De startplaats vindt u op de parkeerplaats tegenover de hoofdingang van de tuinen.

Praktische informatie:

De terugkeer van uw chauffeur (de persoon die uw voertuig bestuurt) naar de startplaats wordt door het team van montgolfiere.be verzorgd indien er niemand op u staat te wachten. Het is raadzaam dat een persoon uw voertuig volgt om u naar de startplaats te brengen. Deze bevindt zich meestal op ongeveer 15 km van de startplaats bevindt. De landingplaats is niet voorfaf bekend en hangt af van de windrichting. Uw vrienden, uw familie,... kunnen ons 4 x 4 voertuig, dat in contact staat met de ballon, en ze kunnen volgen tot u aan de landingsplaats van de ballon oppikken. Een leuk avontuur om samen te beleven en iook sterk aan te raden ! 

Adres
Place Notre-Dame de la Paix 5
5101 Erpent

GPS coördinaten
50°26'19.2"N 4°53'49.9 »E