Vol en montgolfière

dans la région de Namur

De tuinen van Annevoie

Het kasteel en zijn beroemde tuinen dateren uit de 17de eeuw en zijn een van de hoogtepunten om vanuit een luchtballon in de provincie Namen te ontdekken. Het pand ligt naast de Maasvallei, in een groene omgeving die gewoon uitzonderlijk mooi is.

EXCLUSIEVE OPSTIJGSITE

Het kasteel, dat achtereenvolgens eigendom was van de families de Halloy en Montpellier, werd in verschillende opeenvolgende fasen gebouwd. De Tuinen van Annevoie liggen in het hart van de Maasvallei en zijn als zodanig ontwikkeld in de 18de eeuw. Het is één van deze uitzonderlijke plaatsen die op de lijst van het Waalse erfgoed staat, een plaats die wij u sterk aanraden om voor of na uw ballonvaart te bezoeken.

De Tuinen van Annevoie, gelegen in de provincie Namen, zijn de enige watertuinen in België en behoren ongetwijfeld tot de mooiste van Europa.

De gevel aan de tuinzijde toont de verschillende bouwperioden, waarvan de eerste uit 1627 dateert. Het hele kasteel vormt een zachte curve, die verrassend genoeg die van de vallei van Rouillon volgt waarin de tuinen werden aangelegd. De esthetische kwaliteit van de tuinen en hun inrichting zijn gewoonweg prachtig om vanuit een luchtballonmand te ontdekken, meer info op www.annevoie.be

Het kasteel wordt momenteel gerenoveerd en er zijn grote werkzaamheden nodig om de site te behouden.
Het interieur van het kasteel kan niet worden bezocht.

U krijgt echter de gelegenheid om de 18de eeuwse Watertuinen te ontdekken, een echte aanrader die jong en oud zal verbazen. De tuinen van Annevoie, bekend om hun schoonheid, historische en culturele kwaliteit, combineren al meer dan 250 jaar met smaak de magie van het water en de zuiverheid van een stijlvolle tuin. Ze werden in 1758 door Charles-Alexis de Montpellier gecreëerd en combineren op harmonieuze wijze Franse strengheid, Engelse fantasie en Italiaanse charme van talrijke waterpartijen. De Tuinen van Annevoie besteden veel aandacht aan het respect voor de natuur, want er wordt laat gemaaid en er worden geen pesticiden of onkruidverdelgers gebruikt.

De opstijgingen vinden plaats op de parkeerplaats tegenover de hoofdingang van de tuinen.

Praktische informatie:

De terugkeer van uw chauffeur (de persoon die uw voertuig bestuurt) naar de opstijgplaats wordt door het team van montgolfiere.be verzorgd wanneer er niemand op u staat te wachten. Het is raadzaam dat een persoon uw voertuig volgt om u naar de opstijgplaats te brengen, die zich meestal op ongeveer 15 km van de opstijgplaats bevindt. De landingsplaats is niet van tevoren bekend en hangt af van de windrichting. Uw vrienden, uw familie,... kunnen ons 4 x 4 voertuig volgen dat in contact staat met de ballon, en kunnen u aan de landingsplaats van de ballon oppikken. Een leuk avontuur om samen te beleven en iets dat wij sterk aanbevelen.

Adres
Place Notre-Dame de la Paix 5
5101 Erpent

GPS coördinaten
50°26'19.2"N 4°53'49.9 »E