Ballonvaren

in Spa

Trois-Ponts

De gemeente Trois-Ponts strekt zich voornamelijk uit van west naar oost, van Haute-Bodeux tot Logbiermé bij Stavelot, een bijzonder wilde en mooie streek om te ontdekken.

Deze gemeente is gelegen in het hart van onze prachtige Belgische Ardennen en wordt door talrijke rivieren doorkruist, met diepe valleien en steile hellingen, zoals de Wanne-helling, die tijdens de legendarische wielerwedstrijd "Luik-Bastenaken-Luik" werd beklommen. De "Salm" doorkruist de gemeente van zuid naar noord alvorens in de "Amblève" uit te monden. De "Amblève" geeft de noordelijke grens aan de gemeente bekkers. Stroomafwaarts ligt het dorp Coo, met zijn beroemde waterval en de bovenste en onderste bassins van de waterkrachtcentrale. De waterval zelf en het dorp, liggen op het grondgebied van Stavelot, maar de bovenste bekkens van de centrale behoren tot het grondgebied van Trois-Ponts. De vallei van de "Amblève" is bijzonder mooi om vanuit een luchtballon te bewonderen.

Hoe komt u daar?

Trefpunt: voetbalterrein van Trois Ponts, gelegen langs de N68 op 4980 Trois Ponts. Het is in feite het begin van de Ravel L 45.

Vergeet niet: goede schoenen voor de velden en een pet tegen de hitte van de brander.

Goede vlucht!

Belangrijke informatie  : de terugkeer naar de startplaats moet u zelf inplannen

Adres :
Ravel 45A
Route de Trois-Ponts
4980 Trois-Ponts

GPS-coördinaten :
50°22'33.7"N - 5°52'34.9"E