Ballonvaren

in Spa

Trois Ponts

De gemeente Trois-Ponts strekt zich voornamelijk uit van west naar oost, van Haute-Bodeux tot Logbiermé bij Stavelot, een bijzonder wilde en mooie streek om te ontdekken.

Het is gelegen in het hart van onze prachtige Belgische Ardennen en wordt door talrijke rivieren doorkruist, die het reliëf uitsnijden van diepe valleien met steile hellingen, zoals de Wanne-helling, die tijdens de legendarische wielerwedstrijd "Luik-Bastenaken-Luik" werd beklommen. De "Salm" doorkruist de gemeente van zuid naar noord alvorens in de Amblève uit te monden, die de noordelijke grens van de gemeente aangeeft. Stroomafwaarts ligt het dorp Coo met zijn beroemde waterval en de bovenste en onderste bassins van de waterkrachtcentrale. De waterval zelf en het dorp, liggen op het grondgebied van Stavelot, maar de bovenste bekkens van de centrale behoren tot het grondgebied van Trois-Ponts. De vallei van de Amblève is bijzonder mooi om in een luchtballon overheen te vliegen.

Hoe komt u daar?

Trefpunt: voetbalterrein van Trois Ponts, gelegen langs de N68 op 4980 Trois Ponts. Het is in feite het begin van de Ravel L 45.

Vergeet niet: goede schoenen voor de velden, een pet tegen de hitte van de brander en plan u vervoer terug. Goede vlucht!

Adres :
Ravel 45A
Route de Trois-Ponts
4980 Trois-Ponts

GPS-coördinaten :
50°22'33.7"N - 5°52'34.9"E