Ballonvaart

in Spa

Vliegveld van laboru

Het vliegveld van Laboru wordt af en toe door het team van Montgolfiere.be gekozen als opstijgpunt voor degenen die met een heteluchtballon in België nabij Verviers willen vliegen.

Gelegen in Heusy, tussen Verviers en Theux, is het veld van Laboru al vele jaren een referentie voor zweefvliegtuigen en kleine toeristische vliegtuigen. Een leuke bar met een klein terras maakt het mogelijk de bewegingen van de zweefvliegtuigen en vliegtuigen te observeren.

De attracties zijn eenvoudig en doeltreffend: gemakkelijke toegang tot de snelweg langs de E42, waardoor het site van Laboru, een uitgestrekt open veld op de top van een heuvel met vaak optimale windomstandigheden, direct bereikbaar is. Het landschap laat u dromen... U vertrekt vanuit de "beschaving", met een vrij dicht stedelijk landschap onder uw voeten, om u vervolgens geleidelijk naar groenere en meer beboste panorama's te laten meevoeren. De ontdekking van het natuurreservaat van de Venen zal zeker een van de spectaculaire hoogtepunten zijn die u niet mag missen. Op dat moment zal het alleen u en de natuur zijn.

Belangrijke informatie: De terugkeer naar de opstijgplaats wordt niet door het montgolfiere.be team voorzien, u moet dus zelf uw terugkeer plannen.

Uw vrienden, uw familie,... kunnen ons 4 x 4 voertuig volgen dat in contact met de luchtballon staat, en kunnen u dus terug op de landingsplaats van de luchtballon brengen, die niet dezelfde is als de opstijgplaats.

Vergeet niet: goede schoenen voor de velden, een pet tegen de hitte van de brander en plan u vervoer terug. Goede vlucht!

Hoe komt u daar?

Via de autosnelweg Luik-Bergen (E42), afrit 7, Heusy - Polleur - Theux, richting Heusy - Polleur (N657). Bij Verviers, rechtsaf richting Verviers, Heusy, Polleur (N657). U bent nu op de weg naar Oneux.

Via de autosnelweg Bergen - Luik (E42), afrit 7, Heusy - Polleur - Theux, richting Heusy - Polleur (N657). Bij Verviers, rechtsaf richting Verviers, Heusy, Polleur (N657). U bent nu op de weg naar Oneux.

Adres :
Aérodrome du Laboru
Route d'Oneux, 79B
4800 Theux / Verviers

GPS-coördinaten :
50°33'14''N – 5°51'17''E