Ballonvaart

in de regio Terres-de-Meuse

Kasteel van Limont

Het Kasteel van Limont is bijzonder goed gelegen en heeft een verbazingwekkende geschiedenis.

Opgelet: De opstijgplaats in de regio van Terres-de-Meuse wordt uitsluitend door de piloot bepaald op de dag van de vlucht in functie van de windrichting om het moeilijk toegankelijke luchtruim van de nabijgelegen luchthaven van Bierset te vermijden.

In 1220-1230 kreeg ridder Robert de Limont van zijn vader het land van Limont, waar hij een versterkt huis bouwde.

Verschillende ridders en schildknapen van dezelfde afkomst volgden elkaar meer dan een eeuw op. De familie Datin van Luik bewoonde de plaats in de tweede helft van de 14de eeuw, daarna de familie de Brabant de Limont tot het begin van de 18de eeuw.

Later verwierf Marie-Thérèse de Grumsel, weduwe van Nicolas d'Othée, het landgoed. Gilles-Lambert d'Othée, Ridder van het Heilig Koninkrijk, Baron van Haneffe, Heer van Limont en voormalig Burgemeester van Luik, erfde het goed.

Zijn nakomelingen behielden het tot 1880, toen het landgoed door de familie Naveau werd gekocht. Meer dan een eeuw later, in 1992, werd niet minder dan 5 miljoen euro in de volledige renovatie van het kasteel geïnvesteerd.

Een hotel en een restaurant maken deel uit van de infrastructuur, die zeer goed is aangepast aan de organisatie van bruiloften en evenementen.

Er is een breed scala aan activiteiten ter plaatse die zowel jong als oud tevreden stellen: een jacuzzi, een massage, fietsen, activiteiten in het park, petanque, tafeltennis en wandelingen. In de buurt vindt u een zwembad, een golf met bewegwijzerde banen, kunt u paardrijden, bowlen en luchtballonvaren.

Vergeet niet: goede schoenen voor de velden, een pet tegen de hitte van de brander en plan u vervoer terug. Goede vlucht!

Adres :
Château de Limont
Rue du Château, 34
4357 Limont (Donceel)

http://www.chateaulimont.be

GPS coördinaten :
50°39'53.0"N 5°19'04.5"E