Ballonvaart

in de regio Terres-de-Meuse

Kasteel van Limont

Het Kasteel van Limont is bijzonder goed gelegen en heeft een verbazingwekkende geschiedenis.

Let op: de startplaats in de regio van Terres-de-Meuse wordt uitsluitend door de piloot bepaald op de dag van de vlucht, op basis van de windrichting om het moeilijk toegankelijke luchtruim van de nabijgelegen luchthaven van Bierset te vermijden.

In 1220-1230 kreeg ridder Robert de Limont van zijn vader het land van Limont, waar hij een versterkt huis bouwde.

Verschillende ridders en schildknapen van dezelfde afkomst volgden elkaar meer dan een eeuw op. De familie Datin van Luik bewoonde de plaats in de tweede helft van de 14de eeuw. Daar was de familie "de Brabant de Limont" die er woonde tot het begin van de 18de eeuw.

Achteraf verwierf Marie-Thérèse de Grumsel, weduwe van Nicolas d'Othée, dit landgoed. Gilles-Lambert d'Othée, Ridder van het Heilig Koninkrijk, Baron van Haneffe, Heer van Limont en voormalig Burgemeester van Luik, erfde nadien dit goed.

Zijn nakomelingen behielden het tot 1880, toen het landgoed door de familie Naveau werd gekocht. Meer dan een eeuw later, in 1992, werd niet minder dan 5 miljoen €uro geïnvesteerd in de volledige renovatie van het kasteel.

De infrastructuur, met onder andere een hotel en een restaurant is zeer interessant en origineel voor de organisatie van bruiloften en evenementen.

Ter plaats is er een breed scala aan activiteiten voor oud en jong : een jacuzzi, massage-mogelijkheid, fietsen, activiteiten in het park, petanque, tafeltennis en wandelingen. In de buurt vindt u een zwembad, een golf met bewegwijzerde banenen een bowling.

Belangrijke informatie: De terugkeer naar de startplaats wordt niet door het montgolfiere.be team voorzien, u moet dus uw terugkeer zelf plannen.

Uw vrienden, uw familie,... kunnen ons 4 x 4 voertuig volgen,  zeze is in contact met de luchtballon staat. Ze kunnen u dus op de landingsplaats van de luchtballon ophalen. Deze is niet dezelfde is als de startplaats. De landingsplaats bevindt zich hemelsbreed +/- 15 km van de startplaats. De landingplaats is niet op voorhand bekend en is afhankelijk van de wind.

Adres :
Château de Limont
Rue du Château, 34
4357 Limont (Donceel)

http://www.chateaulimont.be

GPS coördinaten :
50°39'53.0"N 5°19'04.5"E