Ballonvaren

in Spa

Ballonvaart in Spa

Let op : de startplaats wordt door de piloot bepaald op de dag van de vlucht in functie van de windrichting in de regio die u gekozen hebt!

Dit geldt voor vluchten aan het einde van de dag en voor ochtendvluchten om niet over de Venen te vliegen, deze zijn uiterst moeilijk toegankelijk voor de berging van de luchtballon en om het luchtverkeer in het gebied van de luchthaven van Bierset niet te hinderen. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van startlocaties kunnen op dezelfde dag andere startplaatsen worden gekozen.

Meer informatie

La région de Spa Pepinster Andoumont est particulièrement belle à survoler pour la découverte de sa faune et de sa flore exceptionnelle.

Il n’est pas rare de pouvoir observer de la nacelle de la montgolfière des biches, et même des sangliers ou des cerfs. Cette rencontre avec la nature depuis la nacelle d’une montgolfière est particulièrement propice tôt le matin ou fin de journée.

INFO PRATIQUE : le retour sur le terrain de décollage n’est pas assuré par l’équipe de montgolfiere.be, il vous faut donc prévoir votre retour. Vos amis, votre famille,… peuvent suivre notre véhicule 4 x 4 qui est en contact avec le ballon, et peuvent ainsi vous récupérer sur le lieu d’atterrissage du ballon qui n'est pas le même que le lieu de décollage. La distance paracourue est d'environs 15 km, le lieu d'atterrissage n'est pas connu à l'avance.


Vliegveld Spa-La Sauvenière

Het vliegveld Spa-La Sauvenière ligt tussen het stadje Spa en het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps.

Vliegveld van Laboru

Het vliegveld van Laboru wordt af en toe door het team van Montgolfiere.be gekozen als opstijgpunt voor degenen die met een heteluchtballon in België nabij Verviers willen vliegen.

Grands Trix boerderij

Tussen Banneux (bekend om zijn wonderen) en de vallei van de Vesdre is de Grands Trix boerderij bijzonder goed gelegen, op een boogscheut van Luik, Verviers, het land van Herve en de streek van Aubel en Spa.

Het Sol Cress domein

Voor uw ballonvaart is er van de uitzonderlijke vertrekpunten die wij u voorstellen, een plek in de stad Spa die u de adem zal benemen: het domein van Sol Cress.

Pepinster

Pepinster ligt enkele kilometers ten westen van Verviers, aan de samenvloeiing van de Hoëgne en de Vesdre.

Trois Ponts

De gemeente Trois-Ponts strekt zich voornamelijk uit van west naar oost, van Haute-Bodeux tot Logbiermé bij Stavelot, een bijzonder wilde en mooie streek om te ontdekken.

Kasteel van Wégimont

Het provinciaal domein van Wégimont, gelegen aan de rand van het Land van Herve, is bijzonder goed gelegen en biedt een buitengewoon zicht op de streek vanuit de lucht.