Luchtballon vaarten

30 jaar passie!

Wie zijn wij?

Passie, bekwaamheid, ervaring, veiligheid en tevredenheid zijn de sleutelwoorden van ons team. Al onze piloten zijn professioneel en gepassioneerd in hun werk en zij zijn instructeurs met vele jaren ervaring. Ons bedrijf is marktleider. Bovendien heeft geen enkele piloot binnen ons bedrijf  een ongeval gehad. Onze goede reputatie is bij velen gekend. 

Ons vriendelijke en dynamische team zal graag hun passie met u delen en u alles vertellen over hun avonturen aan boord van een van onze gondels. Onze goede reputatie is bij velen bekend.

De European Balloon Corporation scrl, die het handelsmerk "montgolfiere.be" gebruikt, werd opgericht in 1992 en is het meest ervaren bedrijf in België. De oprichter ervan, Benoît Siméons, was op 16-jarige leeftijd de jongste Europese piloot. Benoît is geboren in een familie van aeronauten. Slechte tongen beweren dat hij "verwekt" is in een ballonmand, maar of dat echt zo is? Hij is misschien niet de enige: zijn twee broers, Patrick & Jean-Frédéric, delen dezelfde passie.

Benoit Siméons

Benoît is handelsingenieur van opleiding, maar zijn lot heeft hem naar verre horizonten geleid. Gefascineerd door avontuur en reizen, reisde hij naar de 4 hoeken van de wereld met zijn heteluchtballon. Hij vloog over de Chinese Muur g (een wereldprimeure!), over Marokko, Tunesië, Qatar, New Mexico, de Zwitserse Alpen, de Karakum (de gevaarlijkste woestijn ter wereld), over het Kanaal, steeg op vanaf het Rode Plein, beleefde grote avonturen in Chili, de VS, Maleisië, Thailand, Namibië, Japan, Mexico, de Filippijnen en Korea. Wereld vice-kampioen van de luchtschepen, nationaal recordhouder voor afstand en hoogte (12106 m in open gondel!). Hij heeft van zijn passie zijn beroep gemaakt en elke dag neemt hij u mee de lucht in.

Benoît is houder van 2 absolute wereldrecords op afstand en won met zijn vriend Bob Berben de meest prestigieuze, oudste en moeilijkste luchtvaartrace: de Gordon Bennett Cup. Zij zijn beiden recordhouders voor de langste afstand ooit gevlogen.

Naast ballonvaren is Benoît ook professioneel piloot van helikopters, gasballonnen en luchtschepen. Ook is hij parachutist.


Ons team heeft regelmatig contact met Luc Trullemans en Bertrand Piccard over verschillende projecten. Ook hadden wij regelmatig contact met Steve Fossett tot zijn tragische dood in 2007.

Onze meteorologische adviseur is Luc Trullemans. Hij was zo vriendelijk om ons alle kneepjes van het vak te laten zien en ons kennis te laten maken met goede weersvoorspellingen. Beiden zijn dit belangrijke sleutels tot de veiligheid van onze vluchten.

De onbetwistbare ervaring van de piloten van "montgolfiere.be" zorgt ervoor dat u in alle veiligheid een unieke droom verwezenlijkt.

De enige operator in belgië met een 5 ***** rating op

Google Reviews
Tripadvisor
Facebook Reviews
  • Een uitzonderlijke ervaring! Om (minstens) één keer in je leven te doen! En dank aan het hele team voor de organisatie, het professionalisme en het medeleven!

    Geplaatst door Nicolas Bosmans op 12 april
  • Geweldige piloot, gastvrij team! Wij komen zeker terug. Mijn 5-jarige was niet eens bang, de instructies zijn duidelijk uitgelegd ...

    Geplaatst door Stéphanie Devillé op 9 april
  • Een geweldige ervaring, prachtig weer, duidelijk veiligheidsadvies, een team van gemotiveerde professionelen met een goed gevoel voor humor en vol aandacht! Wat wil je nog meer? :-) Dank u!

    Geplaatst door Aurélie Robbe op 15 oktober