Montgolfiere

30 jaar passie!

Wie zijn wij?

Passie, bekwaamheid, ervaring, veiligheid en tevredenheid zijn de sleutelwoorden van ons team. Al onze piloten zijn professioneel en gepassioneerd over hun werk en de meesten zijn instructeurs met vele jaren ervaring. Ons bedrijf is marktleider en binnen ons bedrijf heeft geen enkele piloot een ongeluk gehad.

Ons vriendelijke en dynamische team zal graag hun passie met u delen en u alles vertellen over hun avonturen aan boord van een van onze gondels. Onze goede reputatie is bij velen bekend.

De European Balloon Corporation scrl, die het handelsmerk "montgolfiere.be" gebruikt, werd opgericht in 1992 en is het meest ervaren bedrijf in België. De oprichter, Benoît Siméons, was op 16-jarige leeftijd de jongste Europese piloot. Benoît is geboren in een familie van aeronauten. Slechte tongen zeggen dat hij "verwekt" is in een mandje, maar of dat echt zo is? Hij is misschien niet de enige: zijn twee broers, Patrick & Jean-Frédéric, delen dezelfde passie.

Benoit Siméons

Benoît is handelsingenieur van opleiding, maar zijn lot heeft hem naar verre horizonten geleid. Gefascineerd door avontuur en reizen, reisde hij naar de 4 hoeken van de wereld met zijn heteluchtballon. Hij heeft over de Chinese Muur gevlogen (een wereldpremière!), over Marokko, Tunesië, Qatar, New Mexico, de Zwitserse Alpen, de Karakum (de gevaarlijkste woestijn ter wereld), over het Kanaal, een opstijging vanaf het Rode Plein, zonder grote avonturen in Chili, de VS, Maleisië, Thailand, Namibië, Japan, Mexico, de Filippijnen en Korea te vergeten. Vice-kampioen van de luchtschepenwereld, nationaal recordhouder van afstand en hoogte (12106 m in open gondel!). Hij heeft van zijn passie zijn beroep gemaakt en neemt u elke dag mee de lucht in.

Benoît is houder van 2 absolute wereldrecords voor afstand en won met zijn vriend Bob Berben de meest prestigieuze, oudste en moeilijkste luchtvaartrace: de Gordon Bennett Cup. Zij zijn beiden recordhouders voor de langste afstand ooit gevlogen.

Naast ballonvaren is Benoît ook professioneel piloot van helikopters, gasballonnen en luchtschepen. Ook is hij parachutist.


Ons team heeft regelmatig contact met Luc Trullemans en Bertrand Piccard over verschillende projecten. Ons team had ook regelmatig contact met Steve Fossett tot zijn tragische dood in 2007.

Onze meteorologische adviseur is Luc Trullemans. Hij was zo vriendelijk om ons alle kneepjes van het vak te laten zien en gaf ons goede weersvoorspellingen. Beiden belangrijke sleutels tot de veiligheid van onze vluchten.

De onbetwistbare ervaring van de piloten van "montgolfiere.be" zorgt ervoor dat u in alle veiligheid een unieke droom verwezenlijkt.

De enige operator in belgië met een 5 ***** rating op

Google Reviews
Tripadvisor
Facebook Reviews
  • Een uitzonderlijke ervaring! Om (minstens) één keer in je leven te doen! En dank aan het hele team voor de organisatie, het professionalisme en het medeleven!

    Geplaatst door Nicolas Bosmans op 12 april
  • Geweldige piloot, gastvrij team! Wij komen zeker terug. Mijn 5-jarige was niet eens bang, de instructies zijn duidelijk uitgelegd ...

    Geplaatst door Stéphanie Devillé op 9 april
  • Een geweldige ervaring, prachtig weer, duidelijk veiligheidsadvies, een team van gemotiveerde professionelen met een goed gevoel voor humor en vol aandacht! Wat wil je nog meer? :-) Dank u!

    Geplaatst door Aurélie Robbe op 15 oktober