Ballonvaart

in de regio Terres-de-Meuse

Kasteel van Modave

Dit prachtige gebouw, in de buurt van Huy, ligt op een rotspunt 60 meter boven de vallei van Hoyoux.

Let op: De startplaats in de regio Terres-de-Meuse wordt uitsluitend door de piloot bepaald op de dag van de vlucht in functie van de windrichting om het luchtruim van de nabijgelegen luchthaven van Bierset te vermijden.

Gebouwd in de Middeleeuwen in het hart van de Condroz, zijn enkel de versterke woontoren en enkele andere bouwkundige elementen uit die tijd overgebleven.

Het kasteel werd verwoest in het midden van de 17de eeuw. Het werd vervolgens volledif herbouwd met een klassieke gevel, waardoor het een elegant landhuis werd met zijn aangelegde tuinen in Fransen stijl.

Het kasteel werd door prestigieuze eigenaars bewoond, zoals de graaf van Marchin, aan wie we het huidige uitzicht van de plaats te danken hebben. Ook Maximilien-Henri van Beieren, prins-bisschop van Luik, de kardinaal van Fürstenberg en de families van Montmorency, Lamarche en Braconier bewoonden het kasteel.

Sinds 1941 is dit kasteel eigendom van Vivaqua.
Heraangelegd in de 19de eeuw zijn het park in Franse stijl en de tuinen erkend als "Park en tuinen van Wallonie" als uitzonderlijk erfgoed erkend. Ze zijn gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het kasteel. Prachtige rozenperken sieren dit terrein.
Het opstijgen vanaf het kasteel biedt een uitzonderlijk uitzicht op het 450 hectare grote natuurgebied!

Het Kasteel van Modave is een weelderig landgoed om vanuit de lucht te ontdekken.

Via een bewegwijzerde route kunt u prachtige wandelingen maken in het hart van het natuurgebied.
Kom en ontdek het prachtige panorama vanaf het kasteel van Modave, een site die als belangrijk erfgoed van Wallonië is geklasseerd.

Belangrijke informatie: De terugkeer naar de vertrekgplaats wordt niet door het Montgolfiere.be team voorzien. U moet dus zelf uw terugkeer plannen.

Uw vrienden, uw familie,... kunnen ons 4 x 4 voertuig dat in contact met de luchtballon staat volgen. Ze kunnen u dus terug naar de vertreksplaats van de luchtballon brengen. Deze is niet dezelfde is als de startplaats.

Vergeet niet: goede schoenen voor de velden en een pet tegen de hitte van de brander en plan u vervoer terug. Goede vlucht!

Belangkrijg : de terugkeer naar de startplaats moet u zelf inplannen

Adres :
Château  de Modave
Rue du parc 4                                              
4577 Modave

http://www.modave-castle.be

GPS coördinaten :
50°26'28.8"N 5°17'16.9"E