Ballonvaart

in de regio Terres-de-Meuse

Kasteel van Modave

Dit prachtige gebouw ligt in de buurt van Huy, op een rotspunt 60 meter boven de vallei van Hoyoux.
Opgelet: Het opstijgpunt in de regio Terres-de-Meuse wordt uitsluitend door de piloot bepaald op de dag van de vlucht in functie van de windrichting om het luchtruim van de nabijgelegen luchthaven van Bierset te vermijden.

Gebouwd in de Middeleeuwen in het hart van de Condroz, zijn alleen de donjon en enkele bouwkundige elementen uit die tijd overgebleven.

Het kasteel werd inderdaad in het midden van de 17de eeuw verwoest. Het werd vervolgens met een klassieke gevel volledig herbouwd, waardoor het een elegant landhuis werd met zijn, in Franse stijl, aangelegde tuinen.

Het kasteel werd door prestigieuze eigenaars bewoond, zoals de graaf van Marchin, aan wie we het huidige uitzicht van de plaats te danken hebben, maar ook Maximilien-Henri van Beieren, prins-bisschop van Luik, de kardinaal van Fürstenberg en de families van Montmorency, Lamarche en Braconier bewoonden het kasteel.

Sinds 1941 is het eigendom van Vivaqua.
Het park in Franse stijl en de tuinen, die in de 19de eeuw werden heraangelegd, zijn door de Parcs & Jardins de Wallonie als uitzonderlijk erfgoed erkend. Ze zijn gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het kasteel. Prachtige rozenperken sieren het terrein.
De opstijging vanaf het kasteel biedt een uitzonderlijk uitzicht op het 450 hectare grote natuurgebied!

Het Kasteel van Modave is een weelderig domein om vanuit de lucht te ontdekken.

Via een bewegwijzerde route kunt u prachtige wandelingen maken in het hart van het natuurgebied.
Kom en ontdek het prachtige panorama vanaf het kasteel van Modave, een site die als belangrijk erfgoed van Wallonië is geklasseerd.

Vergeet niet: goede schoenen voor de velden, een pet tegen de hitte van de brander en plan u vervoer terug. Goede vlucht!

Adres :
Château  de Modave
Rue du parc 4                                              
4577 Modave

http://www.modave-castle.be

GPS coördinaten :
50°26'28.8"N 5°17'16.9"E