Ballonvaart

in spa

Vliegveld Spa-La Sauvenière

Het vliegveld Spa-La Sauvenière ligt tussen het stadje Spa en het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps.
Dankzij de ligging ten opzichte van het autowegennet - de E42 loopt vlak langs het vliegveld - is het vliegveld zeer gemakkelijk en snel te bereiken, ongeacht waar u vandaan komt.

Het vliegveld ligt dicht bij het Veen van Malchamps, dat bijzonder mooi is om overheen te vliegen vanwege zijn flora en fauna. Het Veen van Malchamps is een van de belangrijkste sites van het Waalse natuurlijke erfgoed.

De plaats profiteert echter van alle aandacht omdat de ondergrond het kostbare water bevat dat door de onderneming "Spa Monopole" wordt geëxploiteerd en verhandeld. Dit prachtige landschap van iets meer dan 350 hectare strekt zich uit halverwege de steden Spa en Francorchamps, in het hart van de Hoge Ardennen. Het is niet ongewoon om hinden, herten en wilde zwijnen te zien rondlopen in deze buitengewone omgeving.

De Vécquée is de oude bisschopweg die ooit de grens tussen de prinsdommen Luik en Stavelot vormde.

Vanuit de lucht zijn veel sporen van lithalses te zien, minerale bekkens die van periglaciale processen getuigen. Het bevat een veelheid aan interessante plantengroepen: hoogveen, zure laagmoerassen met narthecia, natte heide met quartaire heide, droge heide, sphagnum berken, enz. U kunt het Veen de Malchamps vanuit het bosmuseum van Berinzenne bezoeken. Dit ligt niet ver bij het vliegveld vandaan.

Het vliegveld van Spa staat bekend om de parachutesprongen die door ons partnerbedrijf Skydivespa worden georganiseerd.

Belangrijke informatie: De terugkeer naar de opstijgplaats wordt niet door het montgolfiere.be team voorzien, u moet dus uw terugkeer plannen.

Uw vrienden, uw familie,... kunnen ons 4 x 4 voertuig volgen dat in contact met de luchtballon staat, en kunnen u dus terug op de landingsplaats van de luchtballon brengen. De landingsplaats is niet dezelfde als de opstijgplaats.

Hoe komt u daar?

Op de E42, komende vanuit het noorden, neem niet afrit nr. 9 - afrit Spa - maar de volgende afrit nr. 10 - afrit "FRANCORCHAMPS". Vanaf hier is de route naar het vliegveld Spa-La Sauvenière bewegwijzerd. Bij de afrit van de snelweg ga rechtsaf richting Francorchamps en vervolgens, onderaan de heuvel, weer rechtsaf richting Spa.

Na de top, na ongeveer 700 meter, kunt u het vliegveld niet missen. Er is gratis parkeergelegenheid. Er zijn ook 2 bars: de "Sunset" waar Angela u zal verwelkomen en de "Bar des Paras". Trefpunt bij onze vrienden en partners van het Skydivespa skydive centrum dat rechts ligt.

Vergeet niet: goede schoenen voor de velden, een pet tegen de hitte van de brander en plan u vervoer terug. Goede vlucht!

Adres :
Aérodrome de Spa La Sauvenière
Rue de la Sauvenière 122 B
4900 Spa

Gratis parkeren

GPS-coördinaten :
50°28'39''N – 5°54'36''E