Ballonvaart

in de regio Namen

College Van Erpent

Gelegen ten hoogte van Namen, is de omgeving van het college van Erpent bijzonder goed gelegen om een algemeen zicht en een mooi panorama tehebben over de stad Namen, de Maas en de Samber gelegen.

Erpent is een deelgemeentevan de stad Namen, gelegen in het Waalse Gewest van de provincie.

Erpent is gevestigd op de aan de voet van de Condrusische Ardennen.

Het College van Namen (Collegium namurcense), opgericht in 1610, ging in 1773 een andere richting uit, toen de Sociëteit van Jezus werd opgeheven. In 1831 werd in het centrum van de stad een nieuw Jezuïetencollege geopend, dit kreeg naam van de voormalige abdij waarvan het de gebouwen bezette: "Notre-Dame de la Paix". Het internaat werd in 1926 overgebracht naar de gemeente Godinne, onder de naam "Collège Saint-Paul". De hele middelbare school werd in 1971 overgebracht naar de huidige gebouwen in Erpent (zuidoostelijke uitgang van de stad).

We stijgen op met de luchtballonnen op de grasvelden rond het College van Erpent.

Praktische informatie

De terugkeer naar de startplaats wordt door het team van montgolfiere.be verzorgd (behalve in geval van door de overheid opgelegde Covid-maatregelen) iendien niemand u opwacht bij de landingsplaats. Uw vrienden, uw familie,... kunnen ons 4 x 4 voertuig, dat in contact staat met de ballon, volgen en ze kunnen u dus terugbrengen naar de lstartplaats. Een leuk avontuur om samen te beleven ook sterk aan te raden.

Adres
Place Notre-Dame de la Paix 5
5101 Erpent

GPS coördinaten
50°26'19.2"N 4°53'49.9 »E