Ballonvaart

in de regio Namen

College Van Erpent

Gelegen op de hoogten van Namen, is de omgeving van het college van Erpent bijzonder goed geplaatst om een algemeen zicht en een panorama op de stad Namen, de Maas en de Samber te hebben.

Erpent is een deel van de stad Namen, gelegen in het Waalse Gewest in de provincie Namen.

Erpent is gevestigd op de uitlopers van de Condrusische Ardennen.

Het College van Namen (Collegium namurcense), opgericht in 1610, ging in 1773 een andere richting uit, toen de Sociëteit van Jezus werd opgeheven. In 1831 werd in het centrum van de stad een nieuw jezuïetencollege geopend, dat de naam aannam van de voormalige abdij waarvan het de gebouwen betrok: Notre-Dame de la Paix. Het internaat werd in 1926 overgebracht naar de gemeente Godinne, onder de naam Collège Saint-Paul, en de hele middelbare school werd in 1971 overgebracht naar de huidige gebouwen in Erpent (zuidoostelijke uitgang van de stad).

We stijgen op met de luchtballonnen op de grasvelden rond het College van Erpent.

Praktische informatie

De terugkeer naar de opstijgplaats wordt door het team van montgolfiere.be verzorgd (behalve in geval van door de overheid opgelegde Covid-maatregelen) en niemand u opwacht bij de landingsplaats. Uw vrienden, uw familie,... kunnen ons 4 x 4 voertuig volgen dat in contact staat met de ballon, en kunnen u dus terugbrengen op de landingsplaats van de luchtballon. Een leuk avontuur om samen te beleven en iets dat wij sterk aanraden.

Adres
Place Notre-Dame de la Paix 5
5101 Erpent

GPS coördinaten
50°26'19.2"N 4°53'49.9 »E