Ballonvaren

in de regio Brabant

Ceroux-Mousty-plein

Céroux is een klein typisch dorpje gelegen in het hart van Brabant tussen Lasne, Court-Saint-Etienne en Plancenoit, dicht bij Louvain-la-Neuve en Waterloo.

Het plein van Céroux ligt op een steenworp afstand van de toren van het 13de-eeuwse Kasteel van Moriensart. Zijn landelijke en vriendelijke karakter zal u bekoren.

Het is ook het grootste plein van Belgïe dat door bomen omgeven is. Het is dus een bijzonder geschikte plaats is voor het opstijgen van luchtballonnen. Dit gebeurt al meer dan dertig jaar.

Kom en ontdek deze prachtige site vanuit één van onze gondels.

Hoe komt u daar?

  • Via de snelweg Brussel-Namen (E411), afrit 6 N238 Ottignies-Waver, rechtsaf (komende van Brussel) aan de afrit, richting N238 Nijvel Ottignies-LLN (u ziet het pretpark "Walibi" aan uw linkerkant), verlaat de tweebaansweg bij "Ottignies -LLN", en volg de richting Ottignies LLN (rechtdoor). Volg bij de rotonde het bord N237, ga onder de spoorbrug door en ga dan rechtdoor. Bij de derde verkeerslichten volgt u het bord Céroux, naar rechts. Rijd ongeveer 6 kilometer. Het opstijgen van de luchtballon vindt plaats op het driehoekige plein, omgeven door bomen, vóór de kerk van Céroux.
  • Komende van Waterloo, neem de Steenweg Brussel-Charleroi (N5) richting Charleroi en vervolgens de N25 richting Waver. Neem de afrit "Abdij van Villers-la-Ville". Sla linksaf bij de afrit (richting Court-st-Etienne). Bij de "T" voor de kerk van Court-St-Etienne gaat u linksaf, langs de spoorweg. Bij de verkeerslichten rechtsaf, richting Waver. Ongeveer 3 kilometer verder, bij de rotonde, slaat u linksaf richting "Céroux". +/- 6 kilometer rechtdoor, bij het tankstation "Gulf-Valvoline", slaat u links af en volgt u de borden naar "Céroux". Het opstijgen van de luchtballon vindt plaats op het driehoekige plein, omgeven door bomen, ór de kerk van Céroux.
  • Komende van de snelweg E-19, afrit "Nijvel Zuid " en neem de N 25 richting Waver, Louvain-la-Neuve. Neem de afrit "Abdij van de Villers-la-Ville". Sla linksaf bij de afrit (richting Court-st-Etienne). Bij de "T" voor de kerk van Court-St-Etienne gaat u linksaf, langs de spoorweg. Bij de verkeerslichten rechtsaf, richting Waver. Ongeveer 3 kilometer verder, bij de rotonde, slaat u linksaf richting "Céroux". +/- 6 kilometer rechtdoor, bij het tankstation "Valvoline", slaat u linksaf en volgt u de borden naar "Céroux". Het opstijgen van de luchtballon vindt plaats op het driehoekige plein, omgeven door bomen, ór de kerk van Céroux.

Adres
Place communale, 2
1341 Céroux-Mousty

Een restaurantadres in de buurt
Les Tilleuls
Place communale, 2
1341 Céroux-Mousty