Ballonvaren

in de regio Brabant

Baisy-Thy

De Ultramodroom van Baisy-Thy is één van de belangrijkste ULM basis in Europa.

Meer dan 100 ULMs en 1 helikopter zijn er gevestigd in het hart van Brabant. De basis werd door Roland Coddens gecreëerd en werd door de vriendelijke broers Didier en Christoph Coddens overgenomen, zij zijn zeer bekend in de luchtvaartwereld. Het is een ideale plaats voor luchtvaartvergaderingen. Wanneer u met een ULM wil vliegen, kunt u meer informatie vinden op ULM.be.

Een grote parkeerplaatsen, een pilotenbar met een terras bieden u een uitzonderlijk zicht op de start - en landingsplaatsen. 

Tot uw beschikking ter plaatse:

  • gratis parkeren
  • pilotenbar
  • toiletten

Duur van de vlucht :
ongeveer 1 uur

Duur van het hele avontuur :
ongeveer 3 uur

Hoe komt u daar?

Vanuit Brussel: neem de N5 (Waterloosesteenweg of Brusselsesteenweg) in de richting van Charleroi, passeer Genappe en ga dan rechtdoor op de N5 in de richting van Charleroi. Op het kruispunt (kruising van de N5 en de N93) van het voormalige Palladium (dat inmiddels gesloopt is) neemt u rechtsaf de N93 richting Nijvel - route de Houtain, richting Nijvel.

Na +/- 500 m staat er links een wit ULM-bord, volg de asfaltweg gedurende +/- 1 km. Stop zeker bij de "STOP" om te controleren of er geen vliegtuig nadert. U bent er.

Vanaf de snelweg Namen-Brussel (E411): afrit 9, Louvain-la-Neuve/Corroy-le-Grand, neemt u de N 25 richting Nijvel, afrit Genappe-Charleroi. Neemt u de N5, richting Genappe, passeer Genappe en ga rechtdoor op de N5, richting Charleroi.

Op het kruispunt (kruising van de N5 en de N93) van het voormalige Palladium (dat inmiddels gesloopt is) neemt u rechtsaf de N93 richting Nijvel - route de Houtain, richting Nijvel.

Na +/- 500 m staat er links een wit ULM-bord, volg de asfaltweg gedurende +/- 1 km. U moet bij de "STOP" stoppen om te controleren of er geen vliegtuig nadert voordat u voorzichtig verder gaat. U bent er.

Vanuit Nijvel: Neem de N 93 - route de Houtain - richting Namen, 500 m VOOR het kruispunt van de 4 armen (voormalig Palladium), er staat een bord ULM aan de rechterkant, volg de asfaltweg gedurende +/- 1 km, u bent er. Vergeet niet bij het bord te stoppen en te controleren of er geen vliegtuig nadert of opstijgt.

Het dichtstbijzijnde adres voor uw GPS:
Route de Houtain 5
1470 Genappe

GPS-coördinaten
50°34'11.1"N 4°26'03.5"E