Ik heb hoogtevrees, kan ik een ballonvaart maken ?

Wanneer u hoogtevrees hebt, wees gerust! U zal zichu niet duizelig of zeeziek voelen! Ballonvaren geeft daareentegen een gevoel van rust en plezier.

Verbazingwekkend, is het niet?  U kan alleen maar genieten door u mee te laten voeren door de wind.

Een ballonvaart is een activiteit om aan te bieden of om uzelf op te trakteren: het blijft een onvergetelijke herinnering. De zachte sensaties van deze ervaring zijn uniek en echt de moeite waard. Vooral omdat hoogtevrees, tegen alle verwachtingen in, helemaal niet op het menu staat.

Luchtballonvaren, een zachte en vredige ervaring...

Vliegen... Welke man of vrouw droomt hier niet van? Sensatiezoekers wenden zich eerder tot disciplines als bungeejumpen, parachutespringen, aerobatics... of motorsport. Luchtballonvaren is een magische ervaring in alle rust en stilte. Het is het gebrek aan sensatie dat verbazingwekkend is. Het gevoel is zacht en aangenaam en het voelt plezierig aan. Wanneer u op zoek bent naar een gevoel van volheid, wanneer u zich op uzelf wilt richten en stoppen met denken (al is het maar enkel tijdens een vlucht): wees dan welkom in de derde dimensie. De ballonvaart brengt een pure ervaring waarbij sereniteit, rust en lichtheid u in staat stellen de natuur in alle rust te ontdekken, een soort yoga in de lucht. Neem even de tijd! Ballonvaren is vooral een lange reeks zachte sensaties. Het landschap trekt geleidelijk onder uw voeten voorbij en reizigers buiten de tijd kunnen gewoon van de rust van deze zachte ervaring genieten. U zal de wind niet voelen, want wij bewegen met de wind mee, u bent de wind!

En wat met hoogtevrees?

Hoogtevrees geeft valse indrukken van beweging van het lichaam of de omgeving waarin wij ons bevinden. Deze indrukken geven vaak een gevoel van rotatie.

Hoogtevrees wordt veroorzaakt door het vestibulaire systeem van het oor, dat verantwoordelijk is voor de oriëntatie in de ruimte en verschillende lichaamshoudingen. Het is het binnenoor dat verantwoordelijk is voor het gevoel van hoogtevrees, de wanverhouding tussen de informatie die bij het binnenoor binnenkomt en de informatie die door het gezichtsvermogen wordt geregistreerd. Dit veroorzaakt duizeligheid. Om hoogtevrees waar te nemen, moet er een fysieke verbinding met de grond zijn (bijvoorbeeld op een gebouw, een klif, een ladder, een dak...). In een luchtballon is dit niet het geval, omdat de mand niet door kabels of een touw op de grond wordt gehouden.

U gaat vrij vliegen!

Wanneer u geen zin hebt, moet u zichzelf niet dwingen, maar wij vertellen het nogmaals: er is er geen hoogtevrees tijdens een ballonvaart te vrezen.

Goede vlucht!