Verbruikt een luchtballonvaart veel energie ?

Luchtballonnen zijn een milieuvriendelijk vervoermiddel!  

Montgolfiere.be let hier bijzonder goed op: we gebruiken grotere ballonnen die overmaats zijn om zo weinig mogelijk gas te verbruiken.

In samenwerking met Ultramagic, de grootste fabrikant van luchtballonnen ter wereld, proberen wij te innoveren door oplossingen te vinden om de impact en de CO2-balans van onze activiteiten te verminderen.

Montgolfiere.be bestelt zijn ballonnen in Ultralast stof, een ultra-resistente stof met een dubbele coating die veel duurder is in aanschaf, maar minder poreus, waardoor we per vlucht minder propaangas verbruiken en de ecologische voetafdruk verkleinen.  

Wij gebruiken hoogtechnologische branders, ontwikkeld door Paolo Bonnano, die het Coandă-effect gebruikte om de efficiëntie van de branders te maximaliseren en het propaanverbruik te minimaliseren.

Het Coandă-effect (genoemd naar de in 1886 geboren Roemeense ingenieur Henri Coandă) is de aantrekking of aanhechting van een vloeistofstraal door een bol oppervlak waarover deze stroomt. De vloeistof volgt het oppervlak en ondergaat een afbuiging alvorens ervan los te komen met een andere baan dan stroomopwaarts. Dit verschijnsel kan worden beschreven als een stationaire bifurcatie in een vloeistofstroom. Het is dus duidelijk dat het gebruik van het Coandă-effect voor de verbranding het gasverbruik vermindert.  
U wordt verzocht licht te reizen om opnieuw het gasverbruik te verminderen.

Wij staan open voor elke verbetering en elk gebruik van technologie om het effect van onze activiteiten zoveel mogelijk te beperken.

Ons bedrijf werkt samen met Carioka om onze impact op het milieu te verminderen.

Label Mongolfiere Janvier 2021